Senarai Warna Oppo All Siri Jenama Smartphone Terbaik

OPPO adalah salah satu syarikat besar dari China yang telah berjaya menghasilkan smartphone terbaik di dunia.

Jenama ini mampu bersaing dengan jenama smartphone popular dari Jepun, Korea Selatan, dan Amerika, ini kerana pemasaran yang dilakukan oleh OPPO agak besar.

Oppo dulu dikenali sebagai syarikat yang menghasilkan telefon dengan mempertimbangkan kualiti kamera, tetapi kini OPPO cuba membentangkan spesifikasi dan ciri yang menarik.

Banyak inovasi berasal dari produk OPPO, jadi tidak sikit orang yang mencari dan berminat untuk memiliki telefon OPPO.

Setiap siri smartphone Oppo sudah tentu ditawarkan dalam varian warna yang berbeza. Setiap warna yang ditawarkan oleh Oppo sudah tentu sangat cantik.

Okay, dalam artikel ini kita akan membincangkan semua varian warna smartphone Oppo.

Warna Oppo A16

warna oppo a16

Smartphone Oppo A16 menawarkan spesifikasi dan ciri yang sangat baik pada harga yang berpatutan.

Reka bentuk yang cantik dengan 3 pilihan warna yang mempunyai keunikan tersendiri, warna-warna ini termasuk pearl blue, space silver dan crystal black.

Badan telefon dengan saiz 163.8 x 75.6 x 8.4 mm (6.45 x 2.98 x 0.33 in) dan berat kira-kira 190 g (6.70 oz), menjadikan Oppo A16 selesa untuk dipegang.

Di bahagian hadapan, terdapat skrin besar yang menggunakan teknologi LCD IPS 6.52 inci dan resolusi 720 x 1600 piksel yang boleh menghasilkan visual yang menyenangkan mata.

Untuk menjalankan aktivitinya, Oppo A16 dilengkapi dengan Li-Po 5000 mAh yang boleh bertahan sehingga sehari penuh untuk kegunaan biasa.

NomborWarna Oppo A16
1Pearl Blue
2Space Silver
3Crystal Black

Warna Oppo A57

warna oppo a57

Oppo A57 adalah salah satu smartphone yang mempunyai ketahanan yang panjang dan mempunyai reka bentuk yang moden.

Di bahagian hadapan, Anda dapat melihat bahawa skrin memenuhi bahagian depan dan terdapat notch berbentuk seperti titisan air yang digunakan sebagai tempat kamera hadapan.

Skrin menggunakan teknologi LCD IPS 6.56 inci dan resolusi 720 x 1612 piksel (HD+) yang boleh memaparkan visual yang selesa apabila dilihat.

Skrin Oppo A57 juga sangat responsif terhadap cap jari supaya ia dapat memudahkan Anda melakukan aktiviti.

Smartphone ini dikuasakan oleh bateri Li-Po 5000 mAh yang boleh bertahan sehingga sehari penuh untuk kegunaan biasa.

NomborWarna Oppo A57
1Black
2Blue
3Lilac

Warna Oppo A76

warna oppo a76

Sama seperti kebanyakan smartphone kelas pertengahan OPPO hari ini, A76 mempunyai penutup belakang dengan teknologi OPPO Glow yang menawan.

Mungkin ada yang tidak tahu, OPPO Glow bukan sahaja soal kemasan yang mencolok mata, malah turut berfungsi untuk melindungi penutup belakang daripada calar.

Selain itu, lapisan ini tidak mudah melekat pada kesan jari supaya tidak mudah kelihatan kotor. OPPO A76 ialah smartphone yang kalis percikan.

Anda tidak perlu risau jika Anda berada di luar dan tiba-tiba hujan, atau jika Anda menumpahkan air minuman ke smartphone Anda.

Untuk dikendalikan dengan sebelah tangan, ia muat dalam cengkaman dengan ketebalan 8.4mm dan berat 189 gram.

Selain itu, kemasan OPPO Glow berasa selesa apabila bersentuhan dengan kulit. Tidak licin, tetapi tidak kasar pula.

NomborWarna Oppo A76
1Glowing Black
2Glowing Blue

Warna Oppo A53

warna oppo a53

Oppo mengeluarkan satu lagi produk dengan spesifikasi unggul dan pelbagai ciri menarik, produk tersebut ialah Oppo A53.

Pada paparan hadapan, terdapat skrin dengan teknologi IPS LCD berukuran 6.5 inci dan resolusi 720 x 1600 piksel yang boleh memaparkan visual yang menarik.

Skrin juga telah disalut dengan Corning Gorilla Glass 3 supaya ia lebih selamat daripada geseran objek.

Oppo A53 dikuasakan oleh Qualcomm SM4250 Snapdragon 460 (11 nm), Octa-core, dan chipset Adreno 610 yang boleh menghasilkan prestasi optimum.

NomborWarna Oppo A53
1Fairy White
2Electric Black
3Fancy Blue

Warna Oppo A96

warna oppo a96

Oppo A96 didatangkan dengan 2 pilihan warna iaitu starry black dan sunset blue. Kedua-dua warna mempunyai keunikan tersendiri.

Oppo menggunakan konsep reka bentuk Oppo Glow, di mana warna badan smartphone akan kelihatan mempunyai perubahan warna apabila dilihat dari sudut pandangan tertentu.

Dalam sektor prestasi, Oppo A96 dikuasakan oleh Qualcomm SM6225 Snapdragon 680 4G (6 nm), Octa-core, dan chipset Adreno 610.

Chipset disertai dengan RAM berkapasiti besar untuk mendapatkan prestasi optimum, kapasiti RAM berkisar antara 6GB hingga 8GB.

NomborWarna Oppo A96
1Starry Black
2Sunset Blue